Muslim Kidnapping in the Netherlands

Remember this choker of a story when they talk of the reunification of Rifqa with her devout Muslim family:
From Atlas reader Nans in The Netherlands:

The main contact is that Child Protective Services (in Dutch: “Kinderbescherming”) is worried about arranged marriages by muslims. Here is the example of a 13 year old girl who was married by an imam in the mosque (which is illegal in two ways: the age of the girl, but marriages here have to take place in city hall) , and subsequently raped by her “husband”. She ran away and then Child Protective Services moved in and placed her back with her parents. Now she is missing and the local director in The Hague of Child Protective Services now publicly regrets their efforts.
The case was discussed recently in parliament.

'Uitgehuwelijkte meisjes onder toezicht kinderbescherming'

Alle minderjarige meisjes die in Nederland worden uitgehuwelijkt moeten onmiddellijk onder toezicht komen van de kinderbescherming. Dat zegt Maud Groenberg, bestuurder van de Bureaus Jeugdzorg Haaglanden vanavond in NOVA.

Verkracht
Groenberg zegt dit naar aanleiding van de verdwijning van een 17-jarig moslimmeisje, dat door haar vader werd uitgehuwelijkt aan een landgenoot in Den Haag. Ondanks bemoeienis van jeugdzorg en de politie werd ze door haar man verkracht en mishandeld.

Eerwraak
Het meisje, dat leerlinge was van een havo in Den Haag, was al op haar dertiende getrouwd met een 24-jarige man. Het huwelijk werd gesloten door een imam, en was niet geldig voor de Nederlandse wet. Het meisje liep weg bij haar man en kwam eind vorig jaar terecht in een opvanghuis. Na bemiddeling van jeugdzorg ging het meisje weer bij haar ouders wonen. Deze zomer heeft de vader zijn dochter teruggestuurd naar het land van herkomst. Politie en Jeugdzorg sluiten niet uit dat het meisje nu het slachtoffer is van eerwraak. "Achteraf gezien zijn we misschien iets te goedgelovig geweest," zegt Groenberg in NOVA .

Verontwaardiging
Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat justitie alles in het werk moet stellen om het meisje terug te halen. Om reden van privacy en opsporing wordt het land van herkomst niet genoemd. In NOVA spreken de Kamerleden Arib (PvdA) en Sterk (CDA) hun verontwaardiging uit over de houding van jeugdzorg en politie.
"Het gaat om Suat, maar ook om heel veel meisjes die in zo'n situatie verkeren. Als die meisjes zien dat je nog niet veilig bent als alle hulpverleners zich over je hebben gebogen, dan ben ik bang dat geen enkel slachtoffer nog naar buiten durft te treden," aldus Khadija Arib in NOVA

Have a tip we should know? Your anonymity is NEVER compromised. Email tips@thegellerreport.com

The Truth Must be Told

Your contribution supports independent journalism

Please take a moment to consider this. Now, more than ever, people are reading Geller Report for news they won't get anywhere else. But advertising revenues have all but disappeared. Google Adsense is the online advertising monopoly and they have banned us. Social media giants like Facebook and Twitter have blocked and shadow-banned our accounts. But we won't put up a paywall. Because never has the free world needed independent journalism more.

Everyone who reads our reporting knows the Geller Report covers the news the media won't. We cannot do our ground-breaking report without your support. We must continue to report on the global jihad and the left's war on freedom. Our readers’ contributions make that possible.

Geller Report's independent, investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe our work is critical in the fight for freedom and because it is your fight, too.

Please contribute here.

or

Make a monthly commitment to support The Geller Report – choose the option that suits you best.

Pin It on Pinterest